Najavljene nove olakšice za poslodavce - Od 2020. smanjenje poreza na zarade na 61%

poreske olaksiceMinistar finansija Siniša Mali najavio je da će država nastaviti postepeno da smanjuje poresko opterećenje zarada na teret poslodavaca, tako da će, posle ovogodišnjeg smanjenja sa 63 na 62%, već sledeće godine iznositi 61%.

Opširnije

 

Vlada usvojila zakonske predloge o investicionim fondovima

Vlada SrbijeVlada Srbije usvojila je Predlog zakona o otvorenim investicionim fondovima sa javnom ponudom.

Opširnije

 

Poreski podsticaji za investitore i novi Zakon o alternativnim investicionim fondovima kao osnova razvoja domaćeg SME sektora

imagesRadna grupa koju predvode predstavnici Ministarstva Finansija Republike Srbije izradila je nacrt Zakona o alternativnim investicionim fondovima koji ima za cilj da usaglasi domaći regulatorni okvir sa odgovarajućim direktivama EU, ali i da omogući bolje finansiranje mikro, malih i srednjih kompanija (SME) u Srbiji.

Opširnije

Vlada opredelila 300 miliona dinara za promociju preduzetništva i samozapošljavanja

48CDA602 5887 4E3D AE57 A6A1C9EACCC4Vlada Republike Srbije usvojila je na sednici održanoj u četvrtak, 18. jula, Zaključak o usvajanju Programa promocije preduzetništva i samozapošljavanja za koji je opredeljeno ukupno 300 miliona dinara bespovratnih sredstava.

Opširnije

Business Internationalisation Forum - Poslovni susreti u Banji Vrućici okupljaju predstavnike malih i srednjih preduzeća

RASRazvojna agencija Srbije (RAS), kao partner u okviru Evropske mreže preduzetništva (EEN), organizuje poslovne susrete u okviru Business Internationalisation Forum. Događaj će se održati 7. i 8. novembra 2019. godine u Banji Vrućici, u Tesliću, Republika Srpska.

Opširnije