Na koje državne podsticaje i subvencije može ove godine da računa privreda

podrska privrediMinistarstvo privrede i Razvojna agencija Srbije ponudiće u 2021. godini nekoliko programa za rešavanje problema koje je privredi uzrokovala pandemija, objavila je Privredna komora Srbije.

Opširnije>>>

 

PKS poziva poslodavce da se uključe u sistem dualnog obrazovanja - Uvodi se pet novih profila

dualno obrazovanjePrivredna komora Srbije (PKS) pozvala je poslodavce da se u narednoj školskoj godini uključe u sistem dualnog obrazovanja i do 31. januara 2021. dostave Izjavu o spremnosti.

Opširnije>>>

Poslodavci koji hoće novi minimalac ne smeju da otpuštaju radnike do februara

imagesObaveštenje na sajtu Poreske uprave o korišćenju subvencija za podršku ugostiteljskoj i turističkoj privredi donosi dobre vesti za mnoge. Naime, propisuje se uslov za novi minimalac za turizam i ugostiteljstvo koji štiti radnike zaposlene u ovim sektorima.

Opširnije>>>

 

Između Stare i Nove Pazove niče "industrijski grad" - Šta će se graditi na lokaciji za koju se investitori već raspituju

industrijska zona 070417 tw630Područje između naselja Stare i Nove Pazove, kako se navodi u planu detaljne regulacije, predviđeno je za razvoj Multifunkcionalne radne zone Sever. Dobra lokacija i karakteristirke čine ovu lokaciju atraktivnom za sve investitore u oblasti proizvodnih delatnosti, trgovine na veliko, skladištenje roba, pružanja usluga i sl. Površine oko 293,82 ha dovoljno je prostrana da se u okviru nje formira novi "industrijski grad" namenjen pretežno poslovanju, prožet komercijalnim funkcijama i funkcijama sporta i rekreacije. Predmet razrade plana detaljne regulacije je površina koja zauzima njen severoistočni deo, piše u planu koji je opština Stara Pazova stavila na rani javni uvid.

Opširnije>>>

PKS i ministarstvo pripremaju zakonska rešenja za prelazak na zelenu ekonomiju u saradnji sa privredom

Ministarstvo za zaštitu životne sredineMinistarstvo za zaštitu životne sredine, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, maksimalno će uključiti poslovnu zajednicu u kreiranje regulatornog okvira, realizaciju projekata i proces evrointegracija, kako bi se kompanijama, našim članicama, smanjili troškovi, pojednostavile administrativne procedure i obezbedio što podsticajni ambijent za prelazak na zelenu ekonomiju, nove investicije u savremene tehnologije, inovacije, proizvode i radna mesta, izjavio je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije nakon današnjeg sastanka sa novom ministarkom Irenom Vujović.

Opširnije>>>