Multinacionalne kompanije traže dobavljače u Srbiji - Razvojna agencija najavila raspisivanje javnog poziva

RASRazvojna agencija Srbije (RAS) će, na osnovu programa podrške privrednim društvima za ulazak u lance dobavljača multinacionalnih kompanija, raspisati javni poziv, najavljeno je na sednici Savetodavnog odbora programa koja je održana 13. maja.

Opširnije

MTU Aero Engines stiže u Srbiju, verovatno u Staru Pazovu - Nemačka fabrika proradiće 2022. i zaposliće 450 radnika

MTU AeroNovu veliku fabriku softvera, delova i motora za avione u Srbiju otvoriće kompanija MTU iz Minhena.

Opširnije

PKS Partner omogućava uvid u finansije preduzeća i smanjuje rizik poslovanja

Privredna komora SrbijePrivredna komora Srbije (PKS) pokrenula je poslovni portal PKS Partner. Kako se navodi u opisu ovog projekta sa sajta aplikacije, cilj je da se privreda Srbije "pogura" ka informatičkom društvu i ka ekonomiji znanja, odnosno da se omogući digitalna transformacija i automatizacija procesa privrednih subjekata i ubrzava poslovanje.

Opširnije

Vođenje robno-materijalnog knjigovodstva obavezno i za preduzetnike

knjigovodstvo01Ministarstvo finansija donelo je je 1. aprila 2019. mišljenje u vezi sa vođenjem analitike robe u maloprodaji, kojim je zauzelo stav da se obaveza vođenja pomoćnih knjiga koje se odnose na imovinu u materijalnom obliku i iskazivanje u količinama i novčanim iznosima (tzv. "robno-materijalno knjigovodstvo") odnosi na sva pravna lica obveznike primene Zakona o računovodstvu, uključujući i preduzetnike (mikro pravna lica) koji se bave trgovinom na malo.

Opširnije

Objavljeni novi javni pozivi NSZ - tema Privrednog saveta Opštine Stara Pazova

slika konkursNacionalna služba za zapošljavanje ( NSZ ) raspisala je dana 22.02.2019. godine javne pozive koji će biti predstavljeni Poslovnoj zajednici Opštine Stara Pazova zajedno sa LAPZ za Opštinu Stara Pazova na sastanku Privrednog saveta predviđenog dana 28.02.2019. godine u velikoj sali "Bele zgrade" sa početkom u 12 časova.

Opširnije: