Poziv domaćim kompanijama na "Globalni samit inovacija"

inovacijePrivredna komora Srbije pozvala je domaće kompanije da učestvuju na onlajn „Globalnom samitu inovacija“ od 18. do 20. maja, koji će okupiti više hiljada inovatora i investitora iz celog sveta.

Opširnije>>>

 

Prvi digitalni sajam preduzetništva u aprilu baviće se temama koje uključuju regionalnu saradnju, turizam, žensko preduzetništvo, stare i tradicionalne zanate...

imagesPreduzetnici koji posluju u sferi privrede i turizma, moći će da učestvuju u diskusijama i razmeni ideja, kao i da predstave svoje programe i poslovne procese na prvom digitalnom sajmu preduzetništva koji je planiran za 15. i 16. april. To je najavljeno na potpisivanju protkola o saradnji Novosadskog sajma i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

Opširnije>>>

Na koje državne podsticaje i subvencije može ove godine da računa privreda

podrska privrediMinistarstvo privrede i Razvojna agencija Srbije ponudiće u 2021. godini nekoliko programa za rešavanje problema koje je privredi uzrokovala pandemija, objavila je Privredna komora Srbije.

Opširnije>>>

 

PKS poziva poslodavce da se uključe u sistem dualnog obrazovanja - Uvodi se pet novih profila

dualno obrazovanjePrivredna komora Srbije (PKS) pozvala je poslodavce da se u narednoj školskoj godini uključe u sistem dualnog obrazovanja i do 31. januara 2021. dostave Izjavu o spremnosti.

Opširnije>>>

Poslodavci koji hoće novi minimalac ne smeju da otpuštaju radnike do februara

imagesObaveštenje na sajtu Poreske uprave o korišćenju subvencija za podršku ugostiteljskoj i turističkoj privredi donosi dobre vesti za mnoge. Naime, propisuje se uslov za novi minimalac za turizam i ugostiteljstvo koji štiti radnike zaposlene u ovim sektorima.

Opširnije>>>