rec-predsednika-1Privreda je jedna od najvažnijih žila kucavica svake zemlje. Privredna snaga i privredni ambijent stoji u zavisnosti od saradnje i uspešne sinergije privrednika i lokalne samouprave, što se naročito ogleda u efikasnosti i rešavanju ključnih pitanja kod nadležnih institucije Vlade jedne zemlje.

Kako pokazuju statistike nadležnih državnih institucija ukupne ekonomske aktivnosti u Srbiji u 2012. godini, merene bruto domaćim proizvodom beleže realan pad od 1,9% u odnosu na prethodnu godinu. Ponosni smo na činjenicu da privreda u našoj Opštini napreduje i da se ova obeshrabrujuća statistika ne odnosi na poslovno okruženje na teritoriji Stare Pazove.

Jedna od važnih strateških odluka Opštinske uprave i mog kabineta, za koju se lično zalažem, je da na najadekvatniji način, neophodnom efikasnošću i predusretljivošću pomognemo svim privrednim subjektima, njihovom radu i potrebama. Na sajtu www.investirajteupazovu.rs, kao i putem kontakta sa članovima tima opštinske Kancelarije za lokalno-ekonomski razvoj, možete, pored opštih detalja o postojećem privrednom ambijentu, saznati sve relevantne informacije od onih: Kako pokrenuti svoj biznis; Šta sve treba da zna budući preduzetnik, do samog „Vodiča za buduće preduzetnike“, gde možete naći sve neophodne formulare na jednom mestu, saznati smernice i ideje koje se predlažu za buduće preduzetnike, procedure za registraciju, razna složena uputstva itd.

Dragi privrednici, ova prezentacija je prijateljski korak ka Vama. Nadamo se da ćemo na ovaj način zajednički doprineti daljem ekonomskom razvoju naše Opštine i još više ojačati privredni ambijent koji opštinu Stara Pazova čini jednu od najatraktivnijih delova Republike Srbije za ulaganja, početak poslovanja, efikasan i uspešan razvoj.

Đorđe Radinović,
predsednik Opštine Stara Pazova